Päivittäistä terveydenhoitoa jokaiselle


Haluamme auttaa ihmisiä nauttimaan elämästä täysin rinnoin. Hyvästä terveydestä huolehtiminen on sen edellytys.

”Toimimme tiiminä ja heittäydymme täysillä mukaan hankkeisiin. Iloitsemme hyvistä tuloksista ja kanavoimme kaiken tämän positiivisen energian seuraavaan hankkeeseen. Itselleni tämä on todella motivoivaa.”

Anja af Klint, markkinointipäällikkö, kansainvälinen myynti

“Jaamme intohimomme ja omistautumisemme onnistumiselle. Haluamme tarjota asiakkaillemme huipputuotteita ja -palveluja.”

Filip Handbaek, projektipäällikkö, digitaaliset ratkaisut

The Karo Way – Karon tapa toimia

Karo Healthcaren toiminnassa yhdistyvät yrittäjähenki, yhteistyö ja kaupallinen näkemys.

Kaikissa tiimeissämme ja toiminnoissamme vallitsee dynaaminen, yrittäjähenkinen toimintakulttuuri, jolle on ominaista kaupallinen näkemys ja kyky toimia nopeasti ja päättäväisesti.

Kannustamme kaikkia pysymään uteliaina ja hakemaan uudenlaisia tekemisen tapoja. Näin löydämme mahdollisuuksia, joita kilpailijamme eivät näe tai joihin he eivät halua reagoida.

Teemme rajat ylittävää yhteistyötä ja kannustamme kaikkia ilmaisemaan ideoitaan. Tätä varten on perustettu Karo Community, joka toimii keskustelufoorumina ja organisaation kaikkien tiimien ideahautomona.

Suuren ja pienen organisaation parhaat puolet

Palveluksessamme on noin 400 työntekijää kymmenessä eri maassa, joten nopeus ja joustavuus ovat valttejamme suurten toimijoiden hallitsemalla alalla.

Pääkonttorimme sijaitsee Tukholmassa ja tuotteitamme myydään yli 90 maassa, joten tarjolla on houkuttelevia uramahdollisuuksia sekä Tukholman pääkonttorilla että tytäryhtiöissämme eri puolilla maailmaa. Työympäristö on erittäin dynaaminen, sillä kollegat eri maista ja lääkealan eri osaamisalueilta tekevät tiivistä yhteistyötä.

Etsimme jatkuvasti joukkoomme teräväpäisiä tekijöitä, jotka auttavat meitä kasvamaan.

Haluamme jutella kanssasi, jos haet monipuolista uraa nopeasti kehittyvässä terveydenhoidon kuluttajatuotteita tarjoavassa yrityksessä.

Hyvät kasvuvalmiudet

Tavoittelemme päivittäisen lääke- ja terveydenhoidon tuotteiden ja palveluiden markkinajohtajuutta Pohjois- ja Länsi-Euroopassa. Tavoitteen saavuttamiseksi kasvatamme asemaamme nykyisillä ja uusilla markkina-alueilla sekä laajennamme tuote- ja palveluvalikoimaamme kaikissa tuoteryhmissämme.

Vaikka tavoittelemme kasvua, se ei koskaan tapahdu yrityskulttuurista tinkimällä. Kasvamme yhdessä. Haluamme olla jatkossakin yhtenäinen yritys, jossa ihmiset kokevat yhteisöllisyyttä, edistävät tavoitteitamme ja ammentavat inspiraatiota yhteisistä arvoistamme.

“Karolla rohkaisemme sinua olemaan oma itsesi. Kerro mielipiteesi ja jaa näkemyksesi. Tämä johtaa parempaan päätöksentekoon.”

Richard Edström, lakiosaston johtaja

“Voit aina vaikuttaa Karon tulevaisuuteen – riippumatta siitä, kuinka pitkään olet ollut yhtiön palveluksessa.”

Petra Jonson, liiketoiminnan kehityspäällikkö

Kansainvälinen keskuksemme

Rotterdamin keskustassa on yksi suurimmista kansainvälisistä keskuksistamme. Sieltä laajennumme muualle Eurooppaan – maailmanluokan ympäristössä ja huipputiimimme johdolla.

Haluamme vetää puoleemme ihmisiä, joilla on vahva yrittäjähenki ja -asenne. Karon tavoitteita tukevat kollektiivinen äly, erilaiset taustat ja laaja kokemus. Yritysrakenteemme on tiivis ja epäbyrokraattinen, ja vastuullistamme työntekijät tekemään päätöksiä.

Christoffer Lorenzen, toimitusjohtaja, Karo Healthcare

Karo Healthcaren Stay Healthy -rahasto

Karo Pharmassa huolehdimme toisistamme ja yhteisöistä, joissa toimimme. Voittoa tavoittelemattomien järjestöjen auttaminen ja vapaaehtoistyön tekeminen ovat luonnollinen jatkumo tavoitteellemme tarjota fiksuja valintoja päivittäiseen terveydenhoitoon. Siksi olemme perustaneet Stay Healthy -rahaston.

Stay Healthy -rahasto auttaa ihmisiä pysymään terveinä joka päivä. Työntekijämme valitsevat voittoa tavoittelemattoman järjestön oman valintansa mukaan. Karo Healthcare palkitsee aktiivisen toiminnan näissä järjestöissä lahjoittamalla 15 euroa jokaisesta vapaaehtoistyönä tehdystä tunnista työntekijän valitsemalle järjestölle.